Berenloop Terschelling (1)

Lopen op Terschelling

Voor de wandelaar, de wadloper, de hardloper en de trailrunner is Terschelling de plek!

De natuur is zo afwisselend dat je binnen een kleine ronde al strand, duinen, heide, dorpen en polder kan meenemen.

 

Wandelen

Terschelling biedt met zijn ruim 250 kilometer aan wandelpaden en onverharde wegen genoeg wandelroutes voor jong en oud.

Via het VVV zijn een paar wandelroutes online uitgelicht.

 

Wadlopen

Twee keer per dag valt de Waddenzee droog en heb je de kans om er te lopen. Ga  met een gids mee op wadexcursie en ontdek de vele verrassingen van het dieren- en plantenrijk in dit uitgestrekte natuurgebied.

In juli en augustus zijn er bijna dagelijks excursies van de waddenvereniging en Staatsbosbeheer op het wad en strand van Terschelling.

 

Fjoertoer TerschellingDe ‘Fjoertoer’ houdt in: een wandeltocht langs bakens van vuur, op weg naar de Brandaris.

De Fjoertoer leidt de deelnemers langs de prachtige natuur van het eiland, door de polder, de bossen, de duinen en natuurlijk over het strand. Eilander kunstenaars zorgen onderweg voor verrassende en bijzondere vuur- en lichteffecten, die de wandelaars in de nachtelijke duisternis de juiste koers wijzen. En uiteraard ontbreken ook de aloude kampvuren niet.

 

Berenloop

Een van de mooiste en zwaarste marathons van Nederland.

Voor veel lopers vormt de Berenloop een vast onderdeel van hun loopkalender. Het fraaie maar zware parcours, de enthousiaste vrijwilligers en de aanmoedigingen onderweg zorgen voor een fantastisch hardloopspektakel. Bovendien is de Berenloop de perfecte aanleiding voor een sportief en ontspannen weekendje Terschelling.

 

Vind je een hele of een halve marathon nog te ver, of wil je alvast warmlopen voor de Berenloop op zondag, dan kun je op zaterdagochtend meedoen aan Kleintje Berenloop. Je kunt kiezen uit 5 of 10 kilometer en er wordt gelopen over een mooi natuurparcours door de bossen en duinen van West.

 

Trailrun Terschelling

Terschelling is bij uitstek geschikt voor trailrunning: er is bos, er zijn duinen, er is strand en er is ruimte. Veel ruimte. Je kunt bij de TrailRun Terschelling kiezen uit drie schitterende en zeer afwisselende routes van 15, 25 en 50 kilometer. De langste afstand is een echte uitdaging en daardoor alleen geschikt voor geoefende trailrunners. Ook voor de middelste afstand dien je enige ervaring met trailrunning te hebben. Ben je beginnend trailrunner of wil je graag eens kennismaken met deze prachtige sport, dan is de 15 kilometer net wat voor jou. Maar voor alle drie routes geldt: lopen op een eiland is altijd een bijzondere en onvergetelijke belevenis!

 

lopen in de mooiste natuur van Nederland
Wadlopen
Fjoertoer
Berenloop
Trailrun
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.